15 Eylül 2010 Çarşamba

Amsalak

Son 2 aydır hayatımda hiç kullanmadığım kadar çok kullandım bu kelimeyi. Böyle 2-3 yılda bir döngüsel olarak bir arkadaşımın amsalaklığına denk geliyorum ve açıkçası "karı kız uğruna arkadaşını bile hiçe sayabilecek, kızların çektiği numaraları bile anlayamayacak kadar aptallaşan erkekler"i tanımlamak için yaratılmış en güzel kelimedir diye düşünmekteyim. Bu tarz erkekler sağolsun amı olanın gamı da olmuyor tabii. Ancak benim bugün tartışmak istediğim amsalak erkekler değil, amsalak erkek avcısı kadınlar.

Bu kadınlar yüzünden adımız manipülatöre çıktı sağolsunlar. Erkeği çaktırmadan, onore ederek tava getirmek gerekirken; üstelik bunu erkekler yüzyıllardır anlayamamışken şimdilerde bu kadınlar yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor, işte benim canım en çok ona sıkılıyor.

Amsalak avcılarının kurbanlarını yavlamak için attığı abartılı yalanlar yüzünden, sıradan bir kadın başına gelen ilginç olayları anlattığında bile yalancı damgası yiyebiliyor. Yine bu kadınlar yüzünden zamanında cüzdanı baya bir tırtıklanmış bir erkekten düğününüzden sonra adettendir diyip yüz görümlüğü isterseniz, mal mülk düşkünü damgası yiyebiliyorsunuz.

Elbette sizlere yaşattığımız zevk, verdiğimiz mutluluk öyle bedavaya değil ancak amsalak avcısı kadınlar sağolsun, karşılığında beklediğimiz huzuru, mutluluğu bile bize çok görüyor, bir kez kazık yediğinizde asla güvenmiyorsunuz.

Oysa çözüm çok basit! Telekız görünümlü, parasının kaynağı belirsiz, sizi kancaya takıp yıllarca süründürebilecek cinsten kızlardan uzak durmak. How I Met Your Mother dizisinin son sezonunda, kaçıncı olduğunu hatırlamadığım bir bölüm var. "Rightnow" yani "şimdilik" kelimesinin nasıl bir olta olduğuyla alakalı. İzleyin, aydınlanırsınız.

Amsalak avcısı kadınlara gelince, siz de elbet takılacaksınız bir kancaya! Dinimiz, amin!

Hiç yorum yok: