24 Temmuz 2010 Cumartesi

Sosyal Medya Sitelerinde Eş Bulma Taktikleri


Şimdi doğruya doğru, beni bu nickle göremeyeceğiniz, eli yüzü düzgün, bilindik, nispeten kaliteli insanların takıldığı sosyal medya sitesi yok gibi. Twitter, Foursquare, Facebook, FriendFeed, EkşiSözlük, 80630, Sosyomat gibi bilimum web sitesinde aktif bir hesabım var. Daha aklıma gelmeyen onlarcasına dönem dönem girer çıkarım. Ve bugüne dek internet üzerinden karşı cinsle kontak kurmaya dair çözebildiğim tek bir şey varsa o da ukala olman gerektiğidir. Sen kendine değer vermezsen, kimse sana kalıcı olarak değer vermez.

Bu ana kuralın ışığında incelenmesi gereken diğer kurallara gelince. Öncelikle kadınlar için gerekli olan ikinci kural; kesinlikle doğru zamanda terslemeyi bilmektir. Doğru zaman ise söz konusu av ile tanışılıp, iki kelam edildikten sonra samimi olmak adına avın söylediği ucu açık bir cümleden hemen sonrasıdır. Misal, tanışma faslı geçtikten sonra er kişi size "msn kullanıyor musun" dediğinde, "burası yetmiyor mu, illa ki kamerada mı görmen gerek, sadece ailemle görüşmek için kullanıyorum" gibisinden bir kelam ettiğinizde o adresi almak için sabahlara dek yalvaracaktır. Bir diğer etken ise, sitede yediğinizin içtiğinizin ayrı gitmediği türden görünebileceğiniz arkaşlarınız olmasıdır. Bu şahıslar hem onu kıskandıracak, hem de her hareketinizden emin olmamasını sağlayacaktır. Unutmayın, internet üzerinden ya da değil, bir erkeği dize getirmenin en önemli faktörü gizemdir, erkek hareketlerinize anlam veremediği sürece etrafınızda pervane olur. İlişkide ikinci önemli faz, telefon numaralarının değiş tokuş edildiği fazdır. Er kişi size numarasını vermiyorsa korkmayın, şahsen benim zaman içinde geliştirdiğim en önemli taktik, zamansız yatılan öğle uykularıdır. Bir mesaj atarak, etrafınızdaki bütün bu görevi üstelebilecek insanların şansınıza mühim bir işi olduğunu saat x civarı y numarasından sizi uyandırmasını söyleyin ve cevabını beklemeden ortalıktan yok olun. El mahkum sizi arayacaktır. Bu noktadan sonrası size kalmış, ancak unutmayın kendinizi ne kadar saklarsanız er kişinin sabrını o derece sağlam test etmiş olursunuz.

Sıra geldi erkekler için gerekli olan kurallara. Ukala olmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz ama bir erkek için gerek internet üzerinde gerekse gerçek hayat üzerinde bir kadınla tanışırken en önemli olan şey; doğru düzgün bir açılış cümlesidir. Benim tavsiyem "ah gökten düştüğünde canın yandı mı, hani meleksin ya" türü ezik cümlelerden ziyade, "canım çok sıkıldı, 5 dakikanı ayırabilir misin" türevi samimi ve yalın cümleler daha etkilidir her zaman, en azından aradığınız kadın ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olmalıysa. Kimi sitelerde profilinizi kimin izlediği görülebiliyor, eğer böyle bir site üzerinden harekete geçiyorsanız, bir kaç gün sabredip düzenli aralıklarla avınızın profiline bakmanız, mekanda kesişerek flörtleşiyoruz izlenimi yaratabilir. Avınız forum gibi bir yere düzenli post atan ya da sözlükte yazan bir çıtırsa işiniz daha da kolay, son birkaç gönderisinden birini seçip konuyla ilgili bir mesaj atabilirsiniz. Hele ki bu mesaj ciddi anlamda bilgi vermesi gereken bir soru içerirse, ondan gelecek mesajı da garantilemiş olursunuz. Tavsiyem, karşı taraftan mesaj aldıktan sonra onu kıllandıracak hiçbir harekette bulunmamak ve sabırlı davranmaktır. İlk mesajdan tanışma yemeğine giden yolda mümkün olduğunca ilk adımları ona bırakın, böylelikle sizin için emek harcamış olur. Unutmayın kadınlar emek harcadıkları erkeklerden vazgeçmek istemezler, vazgeçilmez görünenlerden değil.

Son olarak, fiziksel görüntü internet sitelerinde en çok dikkat edilen şeylerden biri. Ancak buna fazla özen göstermek maalesef apaçiliğe de kaçabiliyor. Orasında burasında "xxx stayla" yazmayan, kalplerle böceklerle süslenmemiş, kiralık olduğu her açıdan belli bir arabanın ya da çakma olduğu 100 metreden bağıran güneş gözlüklerinin olmadığı, sıradan bir günde, sıradan bir arkadaş ortamında çekilmiş gibi görünen ancak fiziksel kusurlarınızı da gizlemeyi başaran resimler her zaman en çok tık alanlardır. Kısacası, malzeme limitli de olsa balon etkisi yaratmayacak resimler seçmeli, ve mümkün olduğunca resim düzenleme programlarından uzak tutulmuş izlenimi vermeyi başarmalısınız.


Sonradan gelen edit: N'olur, gerek Allah, gerek Yahova, gerek İsa, gerekse diyalektik rızası için fastboy93, pinkgirl81 gibi rumuzlardan da uzak durun. Rumuzunuz özgün, akılda kalıcı, ve dikkat çekici olsun, ezik değil...

Hiç yorum yok: